Over ons

Beelden spreken meer ……..  

“Fotocollectief Hardenberg” is een actieve fotoclub van verschillende mensen met één gezamenlijk doel: mooie foto’s maken. Veel kijken naar foto’s is essentieel voor ons. Vanzelfsprekend! Mooie foto’s maken is één. Maar er is meer. Door op verschillende manieren naar beelden te kijken, willen we elkaar motiveren en inspireren om na te denken over het fotowerk. De leden vullen elkaar aan met ieders eigen specialiteit en interesse.

De fotoavonden

We komen van september tot en met mei één keer per maand bij elkaar om samen te genieten van mooie plaatjes. Het vastleggen van mooie plaatjes via de lens willen we stimuleren door een gevarieerd jaarprogramma: tips en adviezen over technische aspecten, cursussen, foto’s maken rond thema’s, kettingfoto, exposities samenstellen, “doe-dagen”, presentatie van een professionele fotograaf enz.

In verband met het Coronavirus moeten de leden zich van te voren aanmelden.

Het ontstaan van Fotocollectief

De fotoclub is opgericht door oud-leden van een fotoclub van de Wavin in Hardenberg. “Fotocollectief  Hardenberg” heeft zich in 2006 aangesloten bij de FOTOBOND, het Nederlands Centrum Vrijetijdsfotografie. Door zich aan te sluiten bij deze landelijke bond heeft de fotoclub een officiële en tegelijk unieke status in Hardenberg.

Exposities en wedstrijden

De fotoclub exposeert op verschillende locaties in de regio.

Ook doet de fotogroep mee aan wedstrijden, waaronder de FMDV, de Foto Manifestatie Drenthe Vechtdal, een onderdeel van de FOTOBOND. De prijswinnende foto’s van de afgelopen jaren kunt u hier bekijken.

Continu hangt er een expositie in het DIONgebouw van de Wavin in Hardenberg. Deze expositie is echter niet publiekelijk toegankelijk maar zal t.z.t. ook op andere locaties te bezoeken zijn.

Nieuwe leden

Indien je belangstelling hebt om lid te worden van “Fotocollectief  Hardenberg” kun je vrijblijvend een clubavond bezoeken om te bekijken of “Fotocollectief  Hardenberg” wat voor je is.

Aanmelden kan via fotocollectiefhardenberg@gmail.com

Privacyreglement

I.v.m. de nieuwe wet op de privacy vindt u hier het privacyreglement.